Gevelrenovatie en onderhoud

Verleng de levensduur van geveltimmerwerk

Onder ‘geveltimmerwerk’ vallen alle houten elementen aan de buitenkant van uw huis. Kozijnen van ramen en deuren, maar ook borstweringen en buitenspouwbladen. Niet alleen bepalen deze de uitstraling van het huis of bedrijfspand, ze zijn ook van belang voor het beschermen van het huis tegen de elementen.

Vraag om advies

Preventief gevelonderhoud

Bij Schildersbedrijf VDB zorgen we er graag voor dat uw geveltimmerwerk zo lang mogelijk mee gaat. Door regelmatig preventief gevelonderhoud uit te voeren, voorkom je problemen. We verlengen de levensduur van het houtwerk en op den duur is het mogelijk de onderhoudsintervallen steeds verder te vergroten.

Onder preventief gevelonderhoud valt onder andere het dichtzetten van capillaire naden en stijl/dorpel verbindingen, het dichten van scheuren en het afronden van scherpe kanten. Zo beschermen we het houtwerk tegen vocht.

Houtrotreparaties

Vaak is er sprake van houtrot. Met DRY FLEX® van het Repair Care-systeem herstellen we de aangetaste delen. DRY FLEX® is een duurzame oplossing voor het uitvoeren van houtrotreparaties en is met veel certificaten beloond (TNO, IFT en IHD). Door houten delen te herstellen in plaats van te vervangen, verlengen we de levensduur en besparen we de inzet van nieuw hout.

Houtrotreparaties kunnen we het hele jaar uitvoeren en herstelde plekken zijn binnen enkele uren schuur- en overschilderbaar.

Gevelrenovatie

Mocht het hout toch aangetast zijn, dan kunnen wij uw gevel renoveren. Onze vakmensen volgen regelmatig opleidingen en zijn daardoor op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gevelrenovatie. Zo hebben zij altijd een geschikte oplossing voor elk probleem.

Tijdens het schilderen zien wij uw pand van heel dichtbij. We letten dan niet alleen op het schilderwerk, maar kijken ook naar andere problemen die van een afstand slecht te zien zijn. Lekkages, zink of loodwerk dat stuk is, lekkende goten, klemmende ramen of deuren, versleten tocht- en slijtstrippen, scheuren in het metselwerk, ondeugdelijke voegen; we noteren wat we tegenkomen en denken met u mee over een oplossing die bij u past.

Contact

Heeft u vragen, wilt u overleggen met onze kleuradviseurs of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.